nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kétmilliárd éves atomreaktort találtak?

A kétmilliárd éves afrikai atomreaktor az ufóhívők kedvence. Ki hozta létre? Miért tette? Honnan vette a fűtőelemeket? Titkosak voltak-e a szerződések? Ezernyi kérdés, meg egy válasz.

nyest.hu | 2015. július 28.
|  

Pedig nem titkolják – hiszen magunk is ezerszer olvastunk már róla, de az IFLScience most megint bedobta az ufóhívők kedvenc történetét az afrikai atomreaktorról.

Paks 2 biztosan nem működik majd több százezer évet – az számlát viszont nekünk nyújtják be, nem az anyatermészet állja
Paks 2 biztosan nem működik majd több százezer évet – az számlát viszont nekünk nyújtják be, nem az anyatermészet állja
(Forrás: MVM Paks II. Zrt.)

A kétmilliárd éves reaktor ugyanis természetes képződmény. 1971-ben fedezte fel egy francia uránkutató csapat Gabon Oklo régiójában. A maghasadás szerencsés véletlenek folytán indulhatott be a föld mélyén: olyan teljesen valószínűtlen egybeesésekre volt szükség hozzá, mint a 235-ös uránizotóp jelenléte pont a megfelelő mennyiségben, egy kósza neutronforrás, amit maga az urán-235 bomlása állított elő, aminek köszönhetően urán-236 állt elő, ami annyira instabil, hogy rögtön több különböző fajta atommá alakul, az átalakulás során újabb neutronokat produkálva, így előállítva a láncreakciót.

Ráadásul kellő mennyiségben állt rendelkezésre víz is ezekben a rétegekben, ami a reakciót szabályozó közegként – elpárologva majd megint lecsapódva – szabályozta a folyamatot, hogy ennek köszönhetően több százezer éven keresztül pöfögtesse üzemanyagát vígan a természetes, földalatti reaktor. 

Gabon azonban – sajnos – nem gazdagodik meg a földalatti reaktorral termelt áramból – és nem csak azért, mert elég macerás lenne kitalálni, hogyan termelhetünk egy ilyen képződménnyel áramot. A láncreakciót szolgáltató feltételek ugyanis már több milliárd éve megszűntek – a kutatók csak nyomait fedezték fel. Egyebek mellett az tűnt fel nekik, hogy az urán-235-öt tartalmazó érc, ami normális esetben 0,72%-ban tartalmazza az értékes izotópot, itt csak 0,717%-ot tartalmazott – ez volt a hetvenes évek izgalmas tudományos feladványa, a hiányzó urán rejtélye.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 korhely 2015. július 29. 05:24

Ez csak ködösítés. Az ufókok ilyen atommáglyánál melengették az elgémberedett csápjaikat, de nem értek rá eléggé befűteni a Földet, inkább hagyták az egészet a francba. Csak Afrikában van melegebb. Vajon miért? A Szahara is egy tábortűznek a maradványa.

Meg ha a két legnagyobb piramist összekötjük, akkor éppen egy vonalban vannak. Sok mindent nem tudnak ám a tudósok!!!

2 |Emese| 2015. július 29. 09:29

@korhely: Tegnap telepatikusan pásztáztam Istenmezeje hátárát és megláttam a mátranováki fanyüvőt.

Félelmetes volt.

Nagyon.

3 istentudja 2015. július 30. 11:35

"A maghasadás szerencsés véletlenek folytán indulhatott be a föld mélyén"

Ezek a fránya szerencsés véletlenek...

Ennyi erövel az ufókban is lehet hinni.

Információ
X