nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jövőre már 15 gyártó kínál androidos táblagépet

A Google rendszere lesz a második számú platform a tableteken, a Windows viszont csak nyomokban lesz felfedezhető.

IT café, Barna József | 2010. november 19.
|  

Az egyelőre és még egy ideig borítékolhatóan az Apple iPad által uralt táblagéppiacon a második legnépszerűbb operációs rendszer az Android lesz – jósolja egy brit piackutató cég. Az IMS Research úgy számol, hogy 2011 derekára több mint 15 gyártó – köztük az Acer, a Cisco, a Dell, a Motorola, a Samsung és a Viewsonic – kínál majd Android-alapú tabletet, melyeknek köszönhetően a Google rendszerének részesedése a termékkategóriában jövőre 15,2 százalék, 2015-re pedig 28,4 százalék lesz. Egy friss statisztika szerint az idei harmadik negyedévben az Android 2,3 százalékkal volt második helyezett a 95 százalékos befolyással toronymagasan vezető iOS mögött.

Az IMS elemzői azt mondják: az Android térnyerését segíti, hogy a mobil- és internetszolgáltatók világszerte felvették kínálatukba az egyik első androidos tabletet, a Samsung Galaxy Tabot. A szakértők szerint ebben a szegmensben az operációs rendszer, a felhasználói felület és az alkalmazáskínálat a legfontosabb szempontok. Több gyártó – köztük a Research in Motion (RIM) és a Hewlett-Packard – saját platformmal száll majd ringbe, ezek sikere javarészt az elérhető alkalmazáskínálaton és a felhasználói élményen áll vagy bukik majd.

Az IMS kristálygömbje szerint a nem iOS-t, Androidot vagy Windowst futtató gépek részesedése 2011-ben 7,8, 2015-ben pedig 19,3 százalék lesz, ezek java részén a RIM QNX-alapú és a HP webOS-alapú operációs rendszere fut majd. A Windows e termékkategóriában marginális szereplő lesz, „nagyon alacsony” részesedéssel – állítja a cég.

Az iSuppli piackutató úgy kalkulál, hogy az idén világszerte 15,6 millió tablet talál gazdára, és ebből 13,8 millió iPad lesz. Jövőre a teljes forgalom 57,3 millió darabra nő, az Apple gépéből pedig 43,7 millió fogy majd.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X