nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Internetes lapot indítottak a magyarországi horvát katolikusok

Kedden mutatták be a magyarországi katolikus horvátok folyóiratának, a Zornicának az új honlapját és karácsonyi számát, az eseményen Klaics Milica, az internetes oldal és a folyóirat főszerkesztője az MTI-nek azt mondta, a hitéleti honlap és újság példa nélküli a magyarországi nemzetiségek között.

MTI | 2012. december 16.
|  

Kiemelte, a Zornica (hajnali mise) 1990-ben indult, de később anyagi fedezet hiányában megszűnt, majd tavaly indították újra. A folyóirat évente négyszer jelenik meg: tavasszal húsvétra, nyáron a zarándoklatok idejére, ősszel és karácsony előtt. Az idei karácsonyi szám bemutatásával egy időben ismertették a most indult honlapot is. 

weboldal és a folyóirat kiegészíti egymást: az újság cikkei a honlapon is olvashatók, és az ott megjelent írások egy részét a folyóiratban is megjelentetik – magyarázta. Hozzátette: a honlap előnye mindenesetre, hogy a látogatók hamarabb tájékozódhatnak az aktuális eseményekről, mint az újságból.

Hangsúlyozta, a folyóiratban és a honlapon a magyarországi katolikus horvátoknak fontos eseményekkel foglalkoznak, a karácsonyi számban például a november végi pécsi horvát napról írnak, és arról is beszámolnak, hogy jövőre ünnepelik a máriagyűdi kegyszobor 300. évfordulóját. Emellett fontos cél a horvát közösségek hitéletének, tevékenységének a bemutatása is – fogalmazott. Közölte, az idei lapszámok megjelenését az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X