nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyen Fing a platformjára!

A közösségi médiának és egy új ingyenes alkalmazásnak köszönhetően újabb magyar szóval ismerkedik a világ.

nyest.hu | 2012. szeptember 12.
|  

„Mit jelent a «Fing»? Eredetileg arra gondoltunk, hogy valamennyi keresési (Find) és ping-eszközt kiválthatná, így találtuk ki a fing szót, ami mind egy eszköz megtalálására, mind a rajta található dolgok ellenőrzésére szolgálna. Aztán egyre jobban megszerettük a nevet és reméljük, hogy ti is használni fogjátok” – írják a Fing elnevezésű hálózati eszköztár fejlesztői. Kellett a kreativitás, hiszen az előző verziókat a fejlesztők még az unalmas Look@LAN néven értékesítették.

A több platformra (iOS, Android, Windows, OS X, Linux) is kifejlesztett ingyenesen letölthető eszköz honlapja olyan részleteket árul el magáról, mint hogy a Fing automatikusan érzékeli és azonosítja a hálózati eszközöket, sőt megállapítja, hogyan lehet legjobban csatlakozni ezekhez. A Fing segítségével hálózati problémákat is orvosolhat a felhasználó, sőt egy nagyobb felhőalapú szolgáltatáscsomagot is nyújt a fejlesztő Fingbox néven.

Fingalapú szolgáltatáscsomag
Fingalapú szolgáltatáscsomag

A fejlesztők természetesen nem a magyar piacot célozták meg elsősorban a termékükkel, ez a névválasztásból is egyértelműnek tűnik. A közösségi oldalaknak köszönhetően az elmúlt néhány napban azonban nagy karriert futott be az alkalmazás a magyar nyelvterületen is. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a fejlesztők megjegyzést biggyesztettek a főoldalra:

Thanks to some of our friends and followers, we now know that Fing has a different meaning in Hungarian.

Azaz néhány barátjuk és követőjük jóvoltából most már ők is tudják, hogy a fing szónak más jelentése van magyar nyelven.

Az alkalmazás sikerével tehát egy újabb magyar szó terjedhet el széles körben a világon – szurkoljunk nekik!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS) Az összes hozzászólás megjelenítése
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 El Vaquero 2012. szeptember 17. 19:13

Na faja, itt is megjelentek a tömörített URL-es spammerek.

Az összes hozzászólás megjelenítése
Információ
X