nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Így ítélik oda az akadémiai ösztöndíjakat

Lehetséges, hogy egy kutató és kutatási terve egyaránt a lehető legkitűnőbb minősítést kapja, miközben a pályázat összbenyomásra semmit sem ér? Igen, méghozzá Magyarországon.

nyest.hu | 2013. június 14.
|  

Egy csalódott kutató, Demeter Tamás tette közzé a Facebookon az alábbi dokumentumot. A kutató a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Ösztöndíjára pályázott, a pályázat eredményéről értesítették az alábbi levélben.

Katt a nagyításhoz!
Katt a nagyításhoz!
(Forrás: Facebook)

 

Mint az a levélből egyértelmű, a pályázónak az összes objektív kritérium alapján az adható maximális pontot ítélték meg. Az egyetlen szubjektív kritériumra azonban egyetlen pontot sem kapott.

Vajon miért keltett a pályázat ennyire rossz benyomást, ha egyszer mind a kutató, mind kutatási terve a lehető legkiválóbb? Hogyan lehetséges ez egyáltalán.

Kérdésünkkel keressük az illetékeseket.

Update

A Bolyai-ösztöndíjak adminisztrációjával foglalkozó Doktori Tanács Titkárságán érdeklődésünkre azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az érintett pályázó e-mailen érkezett levele nyomán a Bolyai kuratórium elnöke tájékozódik a szakmai értékelést végző szakértői kollégium tagjainál. Az eljárásrend szerint a Bolyai-pályázatokat két, a szakértői  kollégium által felkért bíráló értékeli. Az értékelést, illetve az az alapján kialakult sorrendet a kuratóriumi döntést előkészítő szakértői kollégium hagyja jóvá.

További információt hétfőre ígértek.  

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
4 Sultanus Constantinus 2017. június 30. 13:45

Gimnázium 2. osztály, matematika tantárgy, félévi értékelés, 1991. A jegyeim alapján 4-es volt az átlagom, mire a tanárnő közölte velem, hogy "örüljek, hogy megkapom 3-ast". Erre persze én magyarázatot követeltem, és azt kaptam, hogy "ő nem a jegyek, hanem a tudás alapján osztályoz". Persze ilyenkor az ember elgondolkozik rajta (immár felnőtt fejjel), hogy akkor a tisztelt tanárnő addig mi alapján osztályzott, amiért 4-esre álltam.

Na hát ez kb. ugyanilyen "pofára menő" játék, "komolyabb" emberek között...

3 szigetva 2017. június 30. 10:47

„További információt hétfőre ígértek.” Az elmúlt négy évben még mindig nem érkezett el az a hétfő?

2 Cseresnyési László 2017. június 30. 10:40

Ocsmány, azaz pont olyan, mint az MTA. Csak sajnálni tudom a barátaimat és kollégáimat, akik ezektől a szarházi senkiktől függenek.

1 Pesta 2013. június 14. 13:27

Ezen miért kell meglepődni? A szubjektív pontszámhoz talán legközelebb csatoljon egy nyerő számot is, ami talán kitölti a lukat prof. Kosztolányi mellényzsebében...

Információ
X