nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ifjúsági Eszperantó Találkozó

Ifjúsági találkozót rendez a Magyar Ifjúsági Eszperantó Szövetség 2014. március 21. és 23. között. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

nyest.hu | 2014. március 1.
|  

Az eszperantó egy nemzetektől független, mindenki számára egyenjogú nyelvhasználatot biztosító, élő nemzetközi nyelv, melyet könnyűsége miatt egyre többen választanak hazánkban is. Azonban a nyelv a gyors nyelvvizsgán kívül számtalan lehetőséget nyújt még a fiatalok számára, úgy, mint a külföldiekkel való levelezés, utazás vagy rendezvényeken való részvétel, akár ingyenesen is.

A Magyar Ifjúsági Eszperantó Szövetség 2014. március 21-23. között Horányban, a Regatta Szabadidőközpontban rendezi meg a tavaszi ifjúsági találkozóját. A JER egy nemzetközi eszperantó találkozó, mely minden évben Magyarországon kerül megrendezésre és főként az eszperantóul beszélő és eszperantót tanuló európai fiatalokat célozza színes nyelvgyakorló, ismerkedő és kulturális programokkal.

Az idei JER kiegészül egy tréninggel is, az Eszperantó Világszövetség által szervezett SPAMO-val. A tréning, mely Magyarország után több kontinensen is megrendezésre kerül majd, azzal a céllal jött létre, hogy olyan fiatalokat képezzen, akik képesek az eszperantót népszerűsíteni és terjeszteni a világban.

Az eszperantó zászlaja
Az eszperantó zászlaja
(Forrás: Wikimedia Commons / Gabriel Ehrnst GRUNDIN)

Természetesen az eszperantóul még folyékonyan nem beszélő fiatalok számára is kínálnak nyelvgyakorlási és szórakozási lehetőségeket; minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2014 nyarán szintén Horányban kerül megrendezésre a Magyar Ifjúsági Eszperantó Szövetség legnagyobb éves rendezvénye, a nemzetközi ifjúsági hét, az IJS.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X