nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Hódító, K. Dezső”

Kosztolányi Dezsőre emlékeznek 2014. november 24-én este a budapesti Centrál Kávéházban.

nyest.hu | 2014. november 20.
|  

2014. november 24-én, hétfőn 19 órától Hódító, K. Dezső címmel rendeznek Kosztolányi-emlékestet a legendás budapesti Centrál Kávéházban (1053, Budapest, Károlyi Mihály utca 9.). A szervezők az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Az első „felvonásban” Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, Kemény Zsófi slammer, Kemény István költő és Krusovszky Dénes költő közreműködésével a Centrál Kávéház egykori törzsvendégére, Kosztolányi Dezsőre emlékeznek. A beszélgetés után pedig az Avogadro Csoport művészei Kosztolányi tárcanovellákra épülő Régi szép idők című zenés-irodalmi kultúrestjük során a századfordulós, pezsgő pesti, kávéházi életbe kalauzolják az érdeklődőket.

A Régi szép idők – Élethelyzetek tegnap és ma Kosztolányi tárcanovellái által megrajzolt térképeken kalauzol vissza a pezsgő pesti életbe, melynek központjai a híres kávéházak voltak. A Horváth Jenő zenei világa által megfestett jellegzetes századfordulós hangulat mellett mégis a jelenben, mai dilemmák közt találhatjuk magunkat.

„Hódító, K. Dezső”
Forrás: nyest.hu

A századfordulóként emlegetett korszak az emberi történelem egyik leggyorsabb és legfelfoghatatlanabb változását hozta az élet minden területén. Hogyan fogták ezt fel akkor? És ma mit tudunk kezdeni az életünket átalakító változásokkal? A Budaörsi Latinovits Színház és az Avogadro Csoport közös estje humorral, életkedvvel, zenével és szerelemmel szövi át a korszakos kérdések komolynak tűnő folyamát.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött és 1000 Ft-ba kerül. Regisztrálni e-mailben lehet Jegyár: 1000 forint. Bővebb információhoz az esemény Facebook-oldalán lehet jutni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X