nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Héberül üzent a Hamász

A Hamász az utóbbi napokban a YouTube videómegosztó oldalra is több héber nyelvű fenyegető képanyagot töltött fel.

MTI | 2014. július 12.
|  

Héber nyelvű propagandavideókkal folytat pszichológiai hadviselést Izrael ellen a Hamász palesztin radikális szervezet, amelyekben újabb és súlyosabb rakétatámadásokat, merényleteket ígér – jelentette csütörtökön a The Jerusalem Post izraeli lap.

A lap honlapján közölt, állítólag a Hamász al-Aksza nevű televíziócsatornáján leadott videó egyebek mellett azzal fenyeget, hogy a palesztin fegyveresek öngyilkos merényleteket fognak elkövetni „minden buszon, kávézóban és utcán”, rakétáik pedig „a föld alatt is elérik” az izraelieket.

„Cionisták, emlékeztek még azokra a rakétákra, amelyek megrengették Tel-Avivot és az izraeli parlamentet? Csak annyit szeretnénk mondani, hogy több ezer van belőlük (...) El tudunk érni benneteket a föld fölött és a föld alatt is, úgyhogy kezdjétek számolni, hogy hány koporsóra lesz szükségetek ezekben a hónapokban” – hangzik el a videóban.

Az izraeli haderők telefonon távozásra szólítják fel a szélsőséges fegyveresek felrobbantásra ítélt lakóházainak lakóit is a légierő bevetése előtt, de a Hamász harcosai megpróbálják megakadályozni a civilek távozását, sőt a felrobbantás előtt lévő házak tetejére küldik a lakókat, hogy emberi védőpajzsot alkossanak belőlük.” – írja az MTI. Arról azonban nem tájékoztat, hogy a telefonhívások milyen nyelvűek.

A Hamász az utóbbi napokban a YouTube videómegosztó oldalra is több hasonló fenyegető képanyagot töltött fel, amelyekben szintén rakétatámadásokat ígért. Az egyikben például az hangzik el, hogy a rakéták „már úton vannak felétek, és hamarosan elérnek benneteket” – írta a The Jerusalem Post.

Az izraeli hadsereg azt írta a Twitteren, hogy a csütörtöki nap folyamán több mint száz rakétatámadás érte Izraelt Gázából, az utóbbi három napban pedig mintegy 450 ilyen eset történt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X