nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gyorsan nő a koreai nyelv népszerűsége

A koreai nyelvet doktori szinten tanuló külföldi diákok száma lassan megközelíti a koreai társaik számát.

nyest.hu | 2010. július 20.
|  

A koreai ipar és technológia már egy ideje igen magas színvonalat képvisel – elég a hazánkban is ismert Samsung, LG, Hyundai vagy Kia márkákra gondolni – és ezzel együtt folyamatosan nő a koreai nyelv presztízse is. Az ország különösen élen jár a mobiltechnológiai és az internetes fejlesztések terén. A koreai nyelv egyik jellegzetessége a teljesen egyedi írása, a hangul.

A koreai egyetemeken lassan ugyanannyi külföldi tanulja a koreai nyelvet és irodalmat doktori képzésben, mint helyi – erről számol be a Korea Herald egyik új írása. Korábban inkább nyelviskolákban tanulták a külföldiek a koreai nyelvet, csak beszéd szinten akarták elsajátítani, de ma már jellemző az akadémiai szintű érdeklődés is a nyelv iránt.

Korábban főleg a szomszédos Japánban és Kínában érdeklődtek a koreai nyelv iránt, manapság azonban hasonló valószínűséggel találkozni üzbég, amerikai vagy mianmari diákokkal is Koreában. Az ország öt fontos egyetemén 237 külföldi diák tanul, hogy a koreai nyelv professzora lehessen, ami harminc százaléka a koreai nyelv doktori hallgatóinak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X