nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Botrány a Twitteren
Gyengeelméjű a tveri kormányzó?

A Kreml tanácsadója szerint törvénybe kellene iktatni, hogy a kormányzót gyengeelméjűségére hivatkozva is le lehessen váltani.

nyest.hu | 2010. október 14.
|  

A Twitteren követhetjük a legújabb orosz belügyi botrányt. Dmitrij Zelenyin, aki 2004 óta a Tveri terület kormányzója, október 12-én részt vett a Kremlban a Christian Wulff német elnök tiszteletére rendelt fogadáson. Még aznap este a következőt írta a Twitteren: „Ilyen is megtörténhet a Sándor-teremben. A marhahús mellé gilisztás salátát adnak.” (A Sándor-terem a Kreml egyik elegáns terme.) A bejegyzéshez képet is mellékelt. (Azóta a bejegyzést képestül törölték.)

„Ez egy olyan ember weblapja, aki egész életében igyekszik hasznossá válni és minden tőle telhetőt megtesz a környezetében élő emberekért. És mindezt nagy sikerrel teszi.”
Részlet Dmitrij Zelenyin honlapjáról.

A történtekre élesen reagált Szergej Prihogyko, az Oroszországi Föderáció elnökének tanácsadója. „Szerencsére én belpolitikai ügyekkel foglalkozom, de mégis azt tanácsolnám jogász kollégáimnak, hogy a kormányzók munkájáról szóló törvénybe iktassák be az elbocsátás gyengeelméjűség miatt cikkelyt. A felelőtlenségről és a hülyeségről már nem is beszélek” – nyilatkozta. „Mindenesetre ha valaki meg akarná hívni az otthonába Zelenyint, azt tanácsolom, alaposan gondolja meg” – fűzte hozzá.

Nem Zelenyin az első kormányzó, aki twitterezésével kivívta a Kreml haragját. Nyikita Belihet, a Kirovi terület kormányzóját maga Medveygev elnök szégyenítette meg, amiért a kormányülés ideje alatt bejegyzéseket küldött a Twitterre. „Úgy látszik, nincs más dolga” – jegyezte meg az elnök.

Forrás

Кремль увидел в "Твиттере" тверского губернатора признаки слабоумия

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X