nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Fiatal alkalmazott nyelvészek konferenciája

Az alkalmazott beszédkutatástól a fordítástudományon, a nyelvpolitikán és a pszicholingvisztikán át a szaknyelvi kommunikációig számos témakört tárgyal a 4. Alkalmazott Nyelvészeti Doktorandusz Konferencia.

nyest.hu | 2010. február 3.
|  

Az MTA Alkalmazott Nyelvészeti Munkabizottsága és az MTA Nyelvtudományi Intézete február 5-én tartja a negyedik Alkalmazott Nyelvészeti Doktorandusz Konferenciáját, a Nyelvtudományi Intézet Budapest, Benczúr utcai épületében. A konferencia nyitott, tehát a szervezők szívesen látnak mindenkit, aki érdeklődik az alkalmazott nyelvészeti kutatás iránt, és meg kívánja tekinteni az előadásokat.

A kutatás amúgy hangsúlyos szerepet kapott a szervezés során: az előadók kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a doktoranduszok, ha teljes kutatási programot nem is, de legalább egy olyan résztémát mutassanak be, ami önmagában is megállja a helyét. És ha már a kiválasztásról van szó: nem volt könnyű helyzetben a programbizottság, hiszen a végleges program csupán a jelentkezők hatodát tartalmazza – azaz több mint félszáz pályázat közül kellett kiválasztani a meghívottakat.

Az előadók idén is számos szociolingvisztikai témát dolgoztak fel, de szó lesz nyelvelsajátítási, beszédkutatási és szövegnyelvészeti kérdésekről is.

A rendezvényről – a korábbi konferenciákhoz hasonlóan – egy lektorált konferencia-kötet is készül, a nyest.hu pedig a jövő héten külön cikket szentel a 4. Alkalmazott Nyelvészeti Doktorandusz Konferenciának.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X