nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elmarad az Éjszaka a felsőoktatásért program a Corvinuson

A diákokat korábban ellenállásra buzdító rektor előzetes beleegyezése ellenére megtiltotta a június 16-ára tervezett, Éjszaka a felsőoktatásért nevű rendezvényt a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Edupress | 2011. június 16.
|  

Az egész éjszakás programot a Hallgatói Hálózat szervezte, mely vitafórumokkal, kerekasztalokkal, zenével, bulival akart tiltakozni a készülő felsőoktatási törvény ellen és lerakni egy közös felsőoktatási érdekvédelmi szervezet alapjait – írja a nol.hu.

A szervezők két hete egyeztettek először az egyetem rektorával az akkor még csak ötlet szintjén, konkrét program nélkül létező rendezvényről. Mészáros Tamás a hallgatói fórumot engedélyezte és elkezdődött az egyeztetés a megfelelő biztonság biztosításáról az épületben. A szervezők június 15-én mentek újra tárgyalni a rektorral a részletekről, aki program túlpolitizáltságára és technikai gondokra hivatkozva betiltotta a rendezvényt, erről azonnal köremailben értesítették a teljes hallgatóságot.

A levélben nemcsak a rendezvény megtiltásáról van szó, hanem különleges intézkedések bevezetéséről is. Így például előírták, hogy június 16-án kizárólag a Corvinus hallgatói tartózkodhatnak az egyetem egész területén (a biztonsági szolgálat ellenőrizni fogja az igazolványokat), délután hatkor bezárják a Sóházat és a Főépület déli bejáratát, hétkor a C épületet, este tízkor pedig a Főépület északi kapuját is és ekkortól a benntartózkodási engedélyek sem érvényesek.

A lépés már csak azért is meglepő, mert Mészáros Tamás a törvény koncepciójának nyilvánosságra kerülésekor maga buzdította ellenállásra, önszerveződésre a hallgatókat az egyetem önállóságának megvédése érdekében.

A rendezvény célja nem az eredeti elképzelésnek megfelelően alakult és technikai problémák is voltak – mondta az Indexnek Mészáros Tamás. Kiderült, hogy a szervezők nem tudják kifizetni a rendezvény biztosításához szükséges személyzetet, és ezt az egyetem sem kívánja kifizetni – közölte a rektor.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X