nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elküldöm! – Ja, mégsem!

A Gmailben vissza lehet vonni az e-mailek küldését. Azt is megmutatjuk, hogy hogyan. Remélhetőleg ez állásokat és barátságokat ment majd meg a jövőben!

nyest.hu | 2013. december 5.
|  

Történt már olyan önnel, hogy lenyomta az „Küldés” gombot majd azonnal rájött, hogy ezt nem kellett volna? Mert például „Válasz” helyett a „Válasz mindenkinek” opciót választotta vagy éppen fordítva? Vagy olyasmit írt le és küldött el, amit azonnal megbánt és meggondolt? Esetleg kihagyott valami kulcsfontosságú információt vagy épp a csatolmányt? – Ezek mindenkivel megesnek. Van azonban egy jó hírünk: mostantól a Gmail rendszerében meggondolhatja magát, van ugyanis egy „Mégsem” (Undo) opció is, amely a küldés utáni fél percben lehetőséget ad arra, hogy a küldést visszavonjuk.

A lehetőség azonban egyelőre nem alapbeállítás; engedélyezni kell a működését. Ezt a következőképpen lehet megtenni:

Először is kattintsunk a jobb felső sarokban található kis fogaskerék ikonra, és ott válasszuk a „Beállítások” (Settings) lehetőséget.

Nagyításért kattintson a képre!
Nagyításért kattintson a képre!

Ezután a „Beállítások” menüben  a fülek közül válasszuk a „Labs” fület.

Nagyításért kattintson a képre!
Nagyításért kattintson a képre!

Itt az oldal aljára kell mennünk; alulról a harmadik lehetőségnél tudjuk engedélyezni a küldés visszavonását (Undo Send).

Nagyításért kattintson a képre!
Nagyításért kattintson a képre!

Ezek után az új beállításokat el kell menteni! Ha mindezzel megvagyunk, az e-mailek elküldése után 30 másodpercig vissza tudjuk vonni a küldés műveletét az oldalon azonnal megjelenő link segítségével.

És lőn! – Nagyításért kattintson a képre!
És lőn! – Nagyításért kattintson a képre!

Forrás

Here's How To Undo A Sent Email In Gmail

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
6 tenegri 2013. december 5. 21:16

@Sultanus Constantinus: "SMTP-s rendszerből indultam ki, mert ott alapból van ilyen, de ott úgy működik, hogy vissza lehet "hívni" a levelet, akkor is, ha már a címzett megkapta"

Hát, ez azért az SMTP szabványban pont nincs benne. Egyes levelezőszerverek biztosítanak ilyen lehetőséget (pl. MS Exchange Server), de ez egyedi, nem standard jellemzőjük, s ha van, akkor is csak bizonyos feltételek teljesülése esetén működik (pl. a címzettnél is ugyanolyan levelezőszerver fut, bizonyos módon van konfigurálva, engedélyezve van ez a szolgáltatás, stb.). Alapból az az e-mail, ami már elment, nem visszaszívható (persze akinek pont olyan rendszere van és olyan címzettjei is, ahol mégis, annak lehet az a megszokott működés).

5 Sultanus Constantinus 2013. december 5. 14:40

@szigetva: Ebben van logika, mondjuk én az SMTP-s rendszerből indultam ki, mert ott alapból van ilyen, de ott úgy működik, hogy vissza lehet "hívni" a levelet, akkor is, ha már a címzett megkapta.

4 szigetva 2013. december 5. 14:03

@Sultanus Constantinus: El se megy. A levél csak akkor indul el a G szerveréről, ha lejárt a késleletés ideje is.

3 Sultanus Constantinus 2013. december 5. 13:57

Ezt jó tudni, be is fogom állítani. Kérdés, mi van akkor, ha a címzett éppen abban a fél percben ott ül a gép előtt és gyorsan elolvassa, akkor már nem ér semmit az egész. Vagy akkor nála törlődik a beérkező postafiókból?

2 Molnár Cecília 2013. december 5. 12:03

@szigetva: Ja, közben rájöttem. A forrás tegnapi. Legalább átismételtük...

1 szigetva 2013. december 5. 11:19

Már nem azér, de ez évek óta ott van, és azt is be lehet állítani, hogy mennyi ideig legyen visszavonható a küldés.

Információ
X