nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elárasztják a nepáliak Koreát

A nyáron nem kevesebb mint 42 ezren jelentkeztek a koreai nyelvi tesztre, amelynek teljesítésével munkát kaphatnak a jövőben.

nyest.hu | 2010. augusztus 31.
|  

A szegény nepáliak körében óriási az érdeklődés a koreai állások iránt, így történhetett, hogy a nemrégiben lebonyolított koreai nyelvi tesztekre – amelynek teljesítése a munkavállalás feltétele – több mint 42 ezren jelentkeztek. Ebből a valóságban 32 ezren próbálták meg a vizsgát, és 6 ezren eredményesek is voltak – számol be a República című nepáli internetes portál.

Dél-Korea 2011-ben összesen 22 ezer külföldi munkavállalót vár s következő országokból: Nepál, Vietnam, Mongólia, Thaiföld, Kína, Sri Lanka, Fülöp-szigetek, Indonézia, Üzbegisztán, Pakisztán, Kambodzsa, Banglades, Mianmar, Kirgizisztán és Kelet-Timor.

A koreai kormány a 22 ezerből eddig 4 ezer kvótát különített el a nepáliak javára – de a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a nepáli kormány kérésére megnöveli majd a keretet. A két fél arról is megegyezett, hogy a jövőben növelni kell a nepáli munkavállalók képzettségét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X