nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bezárnák a roma oktatási és kulturális központot

Még ebben az évben megszüntetné a kormány a tavalyi évben egymilliárd forintból létrehozott Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központot - olvasható a romnet.hu-n.

Edupress | 2011. január 14.
|  

A központ helyett, amely a fővárosi költségvetés koncepciója szerint ötven milliót kap ebben az évben, a kormány inkább egy nemzetközi roma kulturális és kutató központot hozna létre az európai romastratégia részeként.

A fővárosi költségvetési koncepció szerint az alig egy éve működő Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ 2011-ben 50 millió forintot kapna Budapesttől, és év közben meg kellene szüntetni. A Krónika információi szerint miután az uniós elnökség egyik fő célja között szerepel a közös roma stratégia kialakítása is, a kormány egy nemzetközi roma kulturális és kutató központot hozna létre.

Az üggyel kapcsolatban Andor László uniós biztos a 180 percnek úgy fogalmazott: április elejére elkészülhet az európai romastratégia tervezete, amit valószínűleg júniusig jóvá is hagynak a kormány részéről. Amint azt elmondta: az integrációra pénz is lesz, nagyjából tízmilliárd euró az, amit az EU a hátrányos helyzetű kisebbségek integrálására tud fordítani. Az eredménytelenül elfolyt pénzek kapcsán a biztos arról is beszélt, hogy a rendszer túl bonyolult, és nem volt elég erőteljes sem a térségi szemlélet, sem elég határozott a legképzetlenebb közösség számára nyújtott kínálat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X