nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Betiltották a háborúra uszító csatornát

A Ren TV Baltic tudatosan terjesztett hamis híreket Ukrajna történelméről, más országokkal való kapcsolatairól, gyűlöletet keltett Ukrajna és népe, az Egyesült Államok, Lengyelország és a balti államok iránt.

MTI | 2015. január 17.
|  

Litvániában három hónapra leállították a Ren TV orosz kereskedelmi televízió balti országoknak sugárzott adását, mert az Ukrajnáról és más országokról valótlan információkat terjesztett – jelentette csütörtökön a Novij Region orosz nyelvű ukrajnai hírportál. A felfüggesztést a litván közigazgatási bíróság rendelte el. Az orosz televízióadás leállításának engedélyezését a litván médiafelügyeleti szerv, a rádió- és televízióbizottság kérte a bíróságtól, arra hivatkozva, hogy a csatorna viszályt szít, és háborúra uszít híreivel.

A bíróság meggyőzőnek találta a bizottság által benyújtott bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a Ren TV Baltic tudatosan terjesztett hamis híreket Ukrajna történelméről, más országokkal – így a balti államokkal – való kapcsolatairól, gyűlöletet keltett Ukrajna és népe, az Egyesült Államok, Lengyelország és a balti államok iránt, és megtévesztette a nézőket, azt állítva, hogy nyugati országok tették tönkre Ukrajna és Oroszország viszonyát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X