nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Toll, tinta, papiros
Beásoktól a webáruházig

Számos érdekes témával foglalkoznak a TINTA Kiadó legfrissebb könyvei. Ezek bemutatójára invitáljuk a kedves olvasót az MTA Nyelvtudományi Intézetébe.

nyest.hu | 2009. december 8.
|  

Akár a gendernyelvészet, akár a beás nyelvtan iránt érdeklődünk, tartogathat érdekességeket a TINTA Kiadó december 10-i, csütörtöki könyvvására, és az azzal egybekötött előadások. A rendezvénynek a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete ad otthont.

A délután kezdődő program a Kiadó nemrégiben megjelent könyveinek bemutatásából áll. A kíváncsiskodókat Kenesei István nyelvészprofesszor, az Intézet igazgatója köszönti. Ezután pedig a friss kiadványokat ismertetik a szakértők – ki a saját munkáját, ki másét. Az etimológiától a Mura menti tájszóláson át a nyelveszkonyvek.hu webáruházig így nagy területet fed le a témakínálat. A köteteket olyan szakemberek ismertetik, mint  például Kálmán László vagy Prószéky Gábor.

Akinek pedig felkeltik a könyvek az érdkelődését, természetesen válogathat is belőlük: 13 órától már vásárolgatni is lehet a kiállított kiadványokból – méghozzá kedvezménnyel.

Információ
X