nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szentapp
Amikor a „pápamobil” új értelmet nyer

Okostelefonon olvashatóak a pápa Twitter-üzenetei és a Katolikus Egyház hírei.

MTI | 2014. október 19.
|  

Pápa-mobil néven már elérhető az első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazás, amellyel szinte percről perce nyomon lehet követni Ferenc pápa megnyilatkozásait, valamint a Magyar Katolikus Egyház híreit. A Magyar Kurír katolikus hírportál által készített applikáció gyors és praktikus elérést kínál a pápa Twitter-üzeneteitől kezdve a szerdai katekéziseken át egészen a különböző alkalmakra írott üzeneteiig, illetve a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreit is az érdeklődők elé tárja. Az alkalmazás jelenleg androidos készülékeken érhető el, de néhány héten belül az iOS felhasználók is letölthetik az alkalmazást – ígéri közleményében a portál.

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a Szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve – húsvéti időszakban – Regina Coeli imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a pápa más jelentős alkalmakon mondott prédikációi, a Szentatya Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is.

Pápamobil régen...
Pápamobil régen...
(Forrás: Wikimedia Commons / Broc / GNU-FDL 1.2)

A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb írásokat a további hírek rovatban olvashatják a Pápa-mobil felhasználói, a Magyar Katolikus Egyház híreiről pedig a hírek/hírfolyam rovaton keresztül értesülhetnek az érdeklődők. Mint a portál írja, megválasztása óta Ferenc pápa személye és megnyilatkozásai iránt Magyarországon is nagy érdeklődés tapasztalható, mind a katolikus hívek, mind az egyházhoz szorosan nem kötődők részéről. A mobilalkalmazás létrehozói ennek a nagyfokú érdeklődésnek kívántak megfelelni. A Pápa-mobil kiindulási alapjául a külföldön már elterjedt, számos idegen nyelven elérhető alkalmazás szolgált (például a The Pope App).

... és most
... és most
(Forrás: play.google.com)

Az alkalmazás tulajdonosa és működtetője a Magyar Kurír Szerkesztősége, amely a világhálón 2005 óta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos hírportálja. Az 1911-ben alapított lap korábban nyomtatásban jelent meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X