nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Álmos, a vezértörpe

Álmos, Előd, Ond, Kond, Hapci, Szundi, még jó, hogy Törpilla nem szerepel a sorban. A fordító nem gondolkodta túl, szokás szerint írta azt a szót, ami először eszébe jutott. És már megint nem nyert.

pocak | 2016. július 28.
|  

Ezúttal egy rövid, ámde annál ütősebb beküldést veszünk elő. Megint van egy kis őstörténeti stichje a dolognak, mert a találatot még 2011 márciusában kaptuk, az akkoriban sok kiváló beküldéssel előrukkoló Lajostól. Magam inkább viccesnek találom, mint nagyon nagy gáznak, és őszintén szólva el sem tudom képzelni, hogyan nem került ez ki annak idején, olyan jó.

Azt gondolom, sikerült a legalja.hu-ra valót csípnem...

A mai House-ban volt, és ugyan az eredetit nem ismerem, de szerintem kitalálható. House Álmos, Hapci és Kuka-ként említi a három „segédjét".

Kicsit sem zavaró, hogy Álmos a hét vezér egyike volt, és a mindig alvó törpe Szundi.

Katasztrófa.:S

Elég mókás benézés valóban, pillanat alatt az egyik kedvencemmé vált, de bevallom, én ezt olyan félig-meddig bocsánatos bakinak tartom. Ehhez elég egy pillanatnyi kihagyás, ami egy teljes House-epizód szinkronjának megírása közben elkerülhetetlen, és máris felüti rút fejét az automatizmus.

Nem igazán nehéz képrejtvény
Nem igazán nehéz képrejtvény

Szóban forgó törpénk angol neve ugyanis Sleepy, alapesetben pedig az erről elsőnek beugró magyar szó valóban az álmos – ráadásul egy ilyen nevű illető még szerepel is egy másik hetes sorban. És putty, már be is csúszik egy ekkora marhaság.

Amikor azt mondom, hogy ezt bocsánatos bakinak tartom, akkor persze az első körről beszélek. Átnézéskor magának a fordítónak is illett volna kiszúrni, aztán ideális esetben egy lektoron lett volna a sor, hogy javítson, de még a szinkronstúdióban sem lett volna késő, hogy valaki krákogjon egyet, és azt mondja, „bocsi, Álmos az vezér, nem törpe".

Mondjuk rejlett itt még kihasználatlan poénlehetőség, Dopey-nak például milyen jó név lehetett volna a Kuka helyett a Narkós.

Hasonlóan szórakoztató félrefordításokat várunk a felrefordit@gmail.com címen.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Galván Tivadar 2016. július 28. 11:38

Honnan tudjuk, hogy Álmos milyen termetű volt? Vezérek között felülreprezentáltak az átlagnál alacsonyabbak.

2 El Vaquero 2016. július 28. 17:15

Na, ez az első képrejtvény, amit meg tudtam fejteni. Helyesebben volt még kettő, de azoknál oda volt írva, hogy a kép ezúttal csak illusztráció :D

Egyébként meg a Házi Doki pont olyan széríz, amit véletlenül sem nézünk cinkronnaa'.

3 csársz 2016. július 31. 18:54

Nekem tetszik. Amikor kicsik voltak a gyerekek, mindig játszottam rajtuk hét fogást, és hozzá mondtam, hogy Álmos, Előd, Ond... aztán meg Szendi, Szundi, Tudor, Vidor..., nagyon élvezték, és sosem volt szabad elrontani a sorrendet.

Úgyhogy az utolsó Töhötöööööööm vagy Kuukaaaaaaaaaaaaa nekik ugyanaz!

Információ
X