nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A „kényszertagság” nem jelent valódi támogatottságot

Indokolt a pedagógusok munkaterhelésére vonatkozó vizsgálat ismételt elvégzése, a 32 órás kötött munkaidő-szabályozás felülvizsgálata.

MTI | 2014. június 29.
|  

Indokolt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésének áttekintése, a szükséges változtatások – szakmai egyeztetéseken alapuló – végrehajtása. Többek között ezt állapította meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) küldöttsége és a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke keddi találkozójukon. A megbeszélésről a PDSZ szerdán tájékoztatta az MTI-t.

A felek – a közlés szerint – indokoltnak tartották a pedagógusok munkaterhelésére vonatkozó vizsgálat ismételt elvégzését, a 32 órás kötött munkaidő-szabályozás felülvizsgálatát, valamint a pedagógus minősítési rendszer átgondolását, a tapasztalatok összegzése után a korrekciók elvégzését. A PDSZ és a kar elnöke is támogatja a pedagógus bérek minimálbérhez kötését, a béremelés folytatását – írta a szakszervezet.

A közlemény szerint a találkozón a PDSZ delegációja hangsúlyozta, hogy a pedagóguskar legitimációja bizonytalan, a „kényszertagság” nem jelent valódi támogatottságot, nem megkerülhető a tényleges tagsági szándék felmérése.

A PDSZ képviselői kiemelték, hogy elfogadhatatlan az a kormányzati szándék, mely a kar prioritását hangsúlyozva kizárja az egyeztetés folyamatából azokat az alulról szerveződő, szakmai és szakmai – érdekvédelmi szervezeteket melyek a rendszerváltás óta legitim tömörülésként vesznek részt a közoktatás mindennapjainak alakításában. A PDSZ elengedhetetlennek tartja minden érdekelt fél bevonását az egyeztetések rendszerébe – rögzítették a közleményben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X