nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Istókhalma
A Facebookon keresik a merénylő cinkosait

A svéd nyomozók a Facebook közösségi portálon is kutatnak a stockholmi öngyilkos merénylő lehetséges cinkosai után.

MTI | 2010. december 18.
|  

A svéd biztonsági rendőrség (SAPO) szóvivője elmondta, hogy minden nyomot megvizsgálnak, beleértve a Facebook oldalán fellelhető baráti kapcsolatok hálózatait is. A nyomozók szerint egyelőre azonban túl korai lenne kijelenteni, hogy ezen a szálon azonosítani lehet majd a merényletet elkövető iraki származású férfi, Taimour Abdulwahab esetleges tettestársait.

A Dagens Nyheter című svéd napilap az Internet Haganah nevű izraeli honlapra hivatkozva arról írt, hogy Abdulwahab a Facebookon közvetetten kapcsolatban áll az amerikai Samir Khannal, egy dzsihádista internetes oldal feltételezett működtetőjével, aki korábban halálosan megfenyegette Lars Vilks svéd karikaturistát, aki 2007-ben egy gúnyrajzon kutyaként ábrázolta Mohamed prófétát. Az izraeli honlap szerint a közösségi portálon Abdulwahab „barátja” egy Nagy-Britanniában élő férfinak, aki pedig "barátja" Samir Khannak.

A 28 éves, svéd állampolgárságú merénylő szombaton robbantotta fel magát Stockholm belvárosában. A detonációnak a támadó volt az egyetlen halottja, két járókelő könnyebben megsebesült.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X