nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
5perc Angol nyomtatott formában

Az 5perc Angol ingyenes nyelvleckéi eddig csak emailen keresztül volt elérhetőek, most viszont megjelent az első nyomtatott magazin.

MTI | 2009. október 16.
|  

Tematikus cikkek, rejtvények, képes szótár, kidolgozott írásbeli és szóbeli tételek, vizsgafelkészítő és számos egyéb hasznos anyag olvasható az 5perc Angol első nyomtatott magazinjában, amely a hasonló című, e-mailben naponta ingyenesen elérhető nyelvleckék hagyományaira épül.

Az 5perc Angol 2003-ban jelent meg naponta jelentkező e-mailes nyelvleckéivel Magyarországon. Ma már 110 ezren szánnak arra időt rendszeresen, hogy az ötperces leckékkel mélyítsék tudásukat és gyakorolják az angol nyelvet. Az olvasói jelzések alapján a szerkesztők számára nyilvánvalóvá vált, hogy sokan kézzelfogható formában is szeretnének az 5perc Angollal tanulni. A leckék offline kiadása kedden jelent meg az újságárusoknál.

Szatmáry Edina, az 5perc Angol szerkesztőségének munkatársa az MTI-nek elmondta, nyolcezer példány került az újságárusokhoz, ahonnan több helyen nagyon gyorsan elkapkodták az érdeklődők. Így a novemberi számot mindenképpen nagyobb példányszámban fogják megjelentetni. Terveik között szerepel továbbá a magazin külföldi elérhetőségének biztosítása, mivel sokan érdeklődtek Angliából, Írországból, Romániából és Szlovákiából is. Ezen kívül megfontolják az októberi első szám újranyomtatását is.

A hatvan oldalon megjelenő színes lap szórakoztatva tanít. Első fele bulvár-életmód magazin formáját ölti: tartalmaz a sport, utazás, egészséges életmód, tudomány és technológia, divat témakörébe tartozó cikkeket és ezekkel kapcsolatos nyelvgyakorló feladatokat, szószedetet, képes szótárat. A kiegészítő hanganyagokat és videókat a www.5percangol.hu honlapon hallgathatják illetve nézhetik meg a tanulni vágyók.

A kiadvány másik fele nyelvvizsgára és érettségire felkészítő anyagokat, kidolgozott írásbeli és szóbeli tételeket, feladatokat tartalmaz. A magazin végén Business English tananyagok, és egy szakértői rovat is helyet kapott.

Információ
X