nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
350 millió felhasználó, biztonságosabb Facebook

A közösségi portál felhasználóinak száma elérte a 350 milliót, és az üzemeltetők szerint biztonságosabbá is vált.

MTI | 2009. december 4.
|  

A világ legnépszerűbb közösségi oldalának látogatói az új adatvédelmi szabályzatnak megfelelően maguk dönthetik el, hogy ki láthatja üzeneteiket, fényképeiket, illetve férhet hozzá a profiljukhoz mentett egyéb adatokhoz – jelentette be Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója.

Az üzemeltetők megszüntetik a portál eddigi területi különbségeit is. A Facebook eddig körzetekre volt felosztva: egy-egy régió olyan nagy területeket foglalt magába, mint Kína vagy India. A terv értelmében teljes egészében felszámolják a regionális hálózati kereteket, és egységes adatvédelmi modellt alkalmaznak. A felhasználókat figyelmeztetni fogják profiljuk frissítésére, és akkor mindenki maga döntheti el, hogy például bejegyzéseit csak a barátai, barátainak a barátai vagy az egész közösség láthatja-e – magyarázta Zuckerberg.

A 2004-ben egy harvardi kollégiumi szobából indított Facebook tagjainak száma július közepén érte el a negyedmilliárdot, két hónappal később, szeptemberben már 300 millió körül járt az oldalra regisztráltak száma.
A társalapító blogbejelentése szerint a portált használók tábora mára elérte a 350 millió főt.

Információ
X